9 D’OCTUBRE – DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Com ja és habitual des de 2015, els pròxims dies 8 i 9 d’octubre, Sant Antoni de Benaixeve celebrarà la festivitat del 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Per a això, des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament s’han preparat una sèrie d’actes commemoratius.

La programació serà la següent:

 • Dissabte, 8 d’octubre:
  – 18 hores. Contacontes. Contes i rondalles valencianes a la Plaça de l’Ajuntament.

  – 23 hores. Nit d’albaes en col·laboració amb les Falles del nostre municipi.
  Grup d’Albaes «Cantar per cantar», de la mà de la cantaora: Paqui Gijon «Paqui la del Pedralbí”; el cantaor: Vicent Peiró de Benavites; el versador: Paco Nicasio «Paco de Faura»; el dolçainer: Josep Miret de Puçol i el tabaleter Josep Xavier Gómez.

  Es realitzarà un recorregut que començarà en el C.C. de Colinas amb la Falla Colinas de San Antonio – Los azahares, seguits de la Falla Túria – Pl. de l’Ajuntament, Falla Olmos-Neva i Falla San Vicente respectivament, fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament per a gaudir de la Nit d’Albaes.

 • Diumenge, 9 d’octubre:

  – 12 hores. Passacarrer amb Gegants i Cabuts de la mà de “Gegants i Cabuts de Benetússer”. El recorregut s’iniciarà a la Plaça de l’Ajuntament, passant pels carrers Olmos, Nieva, Plaça de la Concòrdia, carrers Puríssima, Túria i tornada a la Plaça de l’Ajuntament.

  – A les 12.45 hores començarà una Processó Cívica pels principals carrers del municipi, homenatjant la Reial Senyera.

  A continuació, la Plaça de l’Ajuntament acollirà Danses tradicionals de la mà del grup de Danses “La Senyera”.

  En acabar, hi haurà una mascletá al Parc de Sant Vicent (a les 14.15 hores aproximadament).

Als actes de celebració del nostre Dia Gran estan convidats a participar tots els veïns i veïnes de Sant Antoni de Benaixeve.